Gratis špananje uz svaki kupljeni reket iz TOUR serije!
5 stvari koje trebate znati prije kupnje daske za veslanje (SUP)
01 Jul

5 stvari koje trebate znati prije kupnje daske za veslanje (SUP)

Pročitano: 431 Komentari: 0

KAKO KUPITI SUP?
SUP (Stand up paddle boarding)  je najbrže rastući rekreativni sport na svijetu s dobrim razlogom. Ne samo da je odličan trening i jednostavan za učenje, veslanje je također zabavno, osnažujuće i omogućuje vam povezivanje s prirodom. Iako imate brojne mogućnosti, odabir vaše prve daske za veslanje ne mora biti izazovniji od učenja recimo igranja pikada.

Kako odabrati SUP dasku uvelike ovisi o vašem životnom stilu te naravno za što je namjeravate koristiti. Ako još uvijek niste 100% sigurni koji SUP najbolje odgovara vašim ciljevima, došli ste na pravo mjesto.

1. RAZLIČITE VRSTE DASKA ZA VESLANJE

Kako biste pronašli najbolju dasku za veslanje, važno je da znate razliku između svake vrste.

Imajte na umu da može postojati neki crossover, jer će većina ljudi koristiti svoje daske za veslanje za više vrsta aktivnosti,od rekreacijske upotrebe pa čak i do utrke. 
U nastavku vam donosimo najčešće vrste SUP dasaka na tržištu.

UNIVERZALNA

  • Savršen izbor za početnike i početnike
  • Svestran i može raditi u svim uvjetima (ravna ili uzburkana voda) i svim razinama vještina
  • Najčešći oblik daske za stajanje
  • Većina početničkih dasaka za veslanje prilagođene su obiteljima ali i psima

 

SUP ZA SURFANJE

  • Savršen izbor za srednje do napredne veslače
  • Za one koji žele više akcije od svog iskustva na dasci s veslom - surfajte SUP!
  • Manje stabilan na vodi = lakše pada
  • Vrlo se lako može upravljati na velikim valovima

 

TOURING SUP

  • Savršen izbor za ozbiljne veslače koji su zainteresirani za treninge visokog intenziteta
  • Dizajniran za velike udaljenosti u ravnoj vodi, otvorenom moru ii jezerima
  • Konstruiran za maksimalno klizanje i učinkovitost
  • Obično dovoljno široka i stabilna za početnike koji traže savršenu dasku za utrkivanje

 

SUPS VISOKIH PERFORMANSI

  • Dizajniran za utrke na ravnoj vodi, downwinders ili natjecanja na otvorenom moru
  • Dodatna duljina i dodatna širina stvaraju veliku brzinu sprinta i učinkovitost dugog klizanja
  • Ponekad izazovno za početnike, ali savršeno za elitne i rekreativne natjecatelje


2. KOJA VELIČINA DASKE ZA VESLANJE VAMA TREBA?
Odredite svoju veličinu daske za veslanje na temelju svoje težine i iskustva u veslanju. Zamislite svoju idealnu veličinu ploče u smislu volumena. Što je daska šira, duža i deblja, to će imati veći volumen i nosivost. Što daska ima veći volumen, to će biti stabilnija na vodi.

Veslači početnici obično će željeti širu dasku s većim volumenom i debljinom zbog dodatne stabilnosti koju nudi. Kako se vaša vještina, ravnoteža i snaga poboljšavaju, možete smanjiti veličinu na dasku s manjim volumenom. Do tada će vaša starija ploča biti izvrsna za korištenje prijateljima i obitelji!
Drugi aspekt koji treba uzeti u obzir kao dio SUP veličine je dizajn trupa vaše daske, koji se također naziva "dno" daske. Trup određuje karakteristike ponašanja vaše daske u vodi. 


3. RAZLIKA IZMEĐU SUP-a NA NAPUHAVANJE I EPOXY
Nakon što ste shvatili koju vrstu i veličinu SUP-a želite, vrijeme je da odlučite želite li SUP na napuhavanje ili tvrdu dasku za veslanje, također poznatu kao epoksidne daske. Postoje mnoge razlike između daske za veslanje na napuhavanje i epoksidne daske.

Kada odlučujete je li SUP na napuhavanje ili epoksidni SUP pravi za vas, to stvarno ovisi o vašem proračunu i mogućnostima skladištenja/prijevoza daske za veslanje.

UPORABA

Daska za veslanje na napuhavanje

Za one koji prvi put veslaju, daska na napuhavanje je idealna i radi izvrsno u svim uvjetima.
Ako planirate puno putovati sa svojim SUP-om, gumenjak će biti najbolji izbor jer ga je lako ponijeti kamo god vas avantura odvede, a iznenađujuće su izdržljivi. 

Epoksi SUP

Kada je riječ o performansama, epoksidne daske nadmašuju gumenjake.
Ako ste ozbiljan veslač i tražite povećanu upravljivost, brzinu i klizanje, tada bi epoksidna daska mogla biti prava za vas.
Epoksidne daske za vesla su daleko najtrajnije. Izrađene od epoksidne smole, s jezgrom od EPS pjene, ove krute ploče mogu izdržati svaku avanturu u koju ih ponesete.

TRANSPORT


Što se tiče prijevoza, SUP na napuhavanje je vrlo lako voziti jer se napuhuju upotrebnom pumpe te se namotaju do veličine vreće za spavanje. 
Epoxy daske su dosta zahtjevnije jer traže veliko vozilo i stalak ili remenje za vaš automobil.

SKLADIŠTENJE DASKA ZA VESLANJE


SUP daske na napuhavanje su savršene za ljude koji nemaju dovoljno prostora jer bez obzira na veličinu daske koju imate, moći ćete je ispuhati i pohraniti praktički bilo gdje.

Epoksidne ploče nije teško pohraniti jer trebate imati dovoljno mjesta da ju odložite na mjesto gdje ćete spriječiti udubljenja i ogrebotine.

Ono što je preporuka za oba dvije vrste daska, to je da ih čuvajte izravnog sunčevog svjetla jer mogu popucati šavovi. 


4. GDJE MOŽETE DOBITI NAJBOLJU DASKU ZA VESLANJE?
Uz mnoštvo tvrtki koje se bave prodajom SUP daska, teško je odabrati pravu. Upravo zato trebate gledati “dalje” od marketing reklama i povući usporedbu ovlaštenih tvrtka koje se bave s prodajom. Glavne stvari koje trebate uzeti u obzir kada se odlučite za kupnju su naravno sastav ploče, cijena, jamstvo i naravno usluga korisničke podrške.

5. ZAŠTO KUPITI AQUATONE I AZTRON SUP U MARINES SPORTU?

U MARINES SPORTU nudimo samo najbolju ponudu i usluge prilikom kupnje daske za veslanje: 

Izravno od proizvođača: prodajemo samo izravno našim kupcima kako bi osigurali kvalitetu usluge 

Jamstvo za kupnju daske: Kupnja daske za veslanje je investicija, a posljednja stvar koju želite je da se zaglavite s daskom koju baš ne volite. Iz tog razloga, trebali biste imati sigurnost da dobivate pravu ploču posebno za vas što je vezano uz garanciju daske na 2 godine. 

Korisnička podrška: Služba za korisnike trebala bi biti na prvom mjestu za svaku tvrtku jer odražava vaše cjelokupno poslovanje i kako cijenite svoje prošle i potencijalne kupce. U Marines sportu korisnička usluga je naš prioritet broj 1.

Slobodno nam se javite ili dođite osobno u našu trgovinu kako bi vam pružili smjernice koje su vam potrebe za kupnju daske za veslanje.


 

Komentiraj