Gratis špananje uz svaki kupljeni reket iz TOUR serije!
Kako odabrati HEAD padel reket?
22 Sep

Kako odabrati HEAD padel reket?

Pročitano: 965 Komentari: 0

Kako odabrati HEAD padel reket?

Posjedovanje pravog reketa za padel prvi je i važan  korak da postanete vješt igrač padela. To je zato što padel reketi igraju ulogu u pravilima igre. Odabir pravog reketa također utječe i  na način na koji se igra padel. 

Kako znati odabrati pravi reket? Odabir počinje s poznavanjem različitih vrsta reketa za padel i kako odabrati onaj pravi za igračevu dob i veličinu ruku. 

Što je Padel tenis?

Zanimljiva vrsta sporta s kojoj je upoznat relativno malen broj ljudi na našim prostorima. Ipak možda najlakše objašnjenje je da kažemo da je to kombinacija pravog tenisa i squasha. 

Donosimo par savjeta kako odabrati pravi HEAD padel reket i na što trebate pripaziti

  1. Oblik reketa

  2. Ravnoteža reketa

  3. Težina reketa

  4. Materijal reketa

Oblik

Okrugli oblik
Okrugli Reketi imaju prilično veliki sweet spot, tako da možete pogoditi puno loptica. sweet spot je točno u sredini glave reketa, što znači da je težina malo prema ručki. Okrugla glava osigurava ravnomjernu raspodjelu težine reketa. općenito rečeno, ovo je savršen padel reket za ako ste početnik.

Oblik suze
Kod ovog oblika padel reketa sweet spot je učinkovitiji iznad glave dok je težina uravnotežena u sredini reketa. reket nije ni pretežak niti prelagan. Zbog svoje aerodinamike, brzina zamaha reketa je veća nego kod okruglog reketa. Ovaj oblik vam daje vrlo dobru ravnotežu snage i kontrole. reket u obliku suze prikladan je za igrače koji već neko vrijeme igraju padel.

Oblik dijamanta
Padel reketi u obliku dijamanta su power padel reketi. Idealne su za iskusnije igrače koji preferiraju veću snagu prilikom udaranja lopte. Reketi za padel u obliku dijamanta imaju raspodjelu težine blizu glave reketa za padel, što im daje visoku ravnotežu. Negativna strana je što imaju manju kontrolu, jer je sweet spot manji i nalazi se više u području vrha reketa za padel.

Ravnoteža

Kada govorimo o ravnoteži, mislimo na stupanj stabilnosti reketa za padel. I, poput oblika, također nalazimo 3 glavne vrste:

Visoka
Padel reketi za visoku ravnotežu imaju uteg koji je blago nagnut prema glavi, što nudi veći stupanj snage. Ove vrste reketa za padel obično su u obliku dijamanta.

Srednja
Padel reketi srednje ravnoteže imaju uteg koji se nalazi između glave i ručke. Ova težina raspoređena je relativno ravnomjernije od padel reketa s visokim i niskim balansom. Ovi reketi za padel obično su u obliku suze i oni pružaju savršenu ravnotežu između snage i kontrole.

Niska
Padel reketi s niskom ravnotežom imaju uteg koji je blago nagnut prema dršci, što omogućuje veći stupanj kontrole nad reketom. Obično su okruglog oblika i idealne su za sve tipove igrača, posebno početnike.

Težina

Težina igra ključnu ulogu u odabiru pravog reketa za padel. Ne postoji striktno pravilo o točnim gramima koje mora težiti reket za padel, tako da sve ovisi o preferencijama igrača.

Padel reketi se dijele u dvije ključne kategorije s obzirom na težinu: laki i teški padel reketi. Teži reket za padel dat će vam dobru snagu, ali će smanjiti kontrolu, dok će vam lakši reket za padel dati više kontrole, a manje snage. Lagani padel reketi prikladniji su za početnike i amatere, dok su teški padel reketi prikladniji za napredne i iskusne igrače.

U Marines sportu možete pronaći rekete za padel u rasponu od 340g do 370g. 

Tvrdoća i materijal

U većini slučaja padel reketi se ne mogu popraviti , zbog toga savjetujemo da u startu kupite izdržljiviji reket za padel. 

Kada pričamo o krutosti površine,mislimo na fleksibilnost koju reket za padel ima kada se na njega pritisne. Na ovu karakteristiku izravno utječe materijal od kojeg je izrađen. 

Mekani reketi za padel
Mekani reketi za padel izrađeni su od stakloplastike kao glavne tkanine. Ovaj materijal pokazuje veći stupanj fleksibilnosti, što znači da kada loptica udari u reket, ona više odskače. Osim toga, apsorbiraju većinu energije kada dođu u kontakt s loptom, što ih čini udobnijima i idealnima za početnike jer s njima lakše uzvraćaju agresivne udarce.

Tvrdi reketi za padel
Tvrdi reketi za padel izrađeni su od karbonskih vlakana. Ovaj materijal je tvrđi i manje fleksibilan od stakloplastike. Padel reketi izrađeni od ovog materijala su skuplji jer su i izdržljiviji od mekanih padel reketa, jer kvaliteta i karakteristike karbonskih vlakana ostaju netaknute dulje vrijeme.

I za kraj, kada govorimo o materijalu, mislimo na gumu koja se koristi u konstrukciji ravne površine reketa za padel tenis. Postoje dvije najčešće korištene vrste guma:
PJENA -  pjena se koristi za izradu reketa za padel s mekim dodirom. Jeftiniji i fleksibilniji materijal zbog čega se općenito koristi za niske rekete za padel.
EVA -  Danas su najpopularnije jezgre od EVA gume. Ovaj materijal je izdržljiviji i čvršći od pjene.

Nakon ovakvog kratkog uvoda o padelu ne znamo koji bi vam još trebao razlog da ne probate ovaj fantastični sport?! 
Vidimo se u našoj trgovini da vam pomognemo odabrati najbolji HEAD reket za padel ili možete cijelu ponudu pogledati na našem web shopu.

Komentiraj